Ontwerp en design

De eerste stap in het maken van onze Thimalo meubels is het design. Elk meubel stuk die wij produceren worden eerst als idee ontworpen op papier. Vervolgens wordt er een volledige 3D tekening van gemaakt zodat jij en wij zelf een duidelijk beeld hebben van jouw nieuwe meubel.

Houtselectie

De volgende stap in het productie proces van Thimalo meubels is de houtselectie. Hierbij wordt gekeken of de kleuren van het hout matchen, de patronen en de layout van de planken.

Verlijming

Na de layout van het hout bepaald is wordt deze verlijmt. Na het verlijmen worden eventuele noestjes gestopt of gevuld met een afgesproken epoxy kleur.

Onderstel en poten

Vrijwel elk meubel stuk heeft een onderstel of poten. Van klein tot groot en van licht tot donker. Volgens het ontwerp worden de onderstellen of poten van staal of hout gemaakt.

Schuren

Elk meubel stuk wordt volledig machinaal met de hand geschuurd. Hierbij beginnen wij met korrel 80, dan 120, 150, 180 en eventueel 220. Tussen elke stap wordt het hout licht vochtig gemaakt en laten we volledig het uitdrogen. Hiermee krijgt het meubelstuk een diepere kleur tijdens de olie behandeling en kan je jouw nieuwe meubel schoonmaken met een licht vochtige doek zonder dat het ruw aan gaat voelen.
Als laatste stap wordt jouw nieuwe meubel volledig met de hand geschuurd.

Afwerking

Het meubel stuk wordt volledig met de hand afgewerkt tot in de puntjes. Elk randje en hoekje krijgt onze volledige aandacht.

Olie

Jouw nieuwe meubel wordt vervolgens ongeolied met de Rubio olie kleur naar keuze. Bij deze stap komt het meubelstuk echt tot leven.

Even rust...

Na het inolien krijg het meubelstuk even rust. Deze stap is belangrijk voor de slijtvastheid van de olie behandeling.

Na 7 dagen uitharden wordt jouw nieuwe meubel gereedgemaakt voor transport.

Bezorging

Wij installeren jouw nieuwe meubel bij jou thuis of waar je wilt. We nemen de inpakmaterialen weer mee om eventueel opnieuw te gebruiken. Zo heb jij er verder geen omkijken naar. Net zo makkelijk, toch?!

Als allerlaatste stap hebben we jou nodig. Jij hebt de belangrijke taak om nu te gaan genieten van je nieuwe meubel.